Dulceață de coacăze roșii – Rețete ușor de încercat acasă

Cu venirea verii, grădinile noastre sunt pline de culori și arome proaspete, iar coacăzele roșii sunt una dintre fructele care ne încântă papilele gustative cu dulceața și prospețimea lor. O modalitate minunată de a păstra această delicioasă aromă este prin prepararea dulceței de coacăze roșii, o conservă plină de savoare și versatilitate. În acest articol, vom explora câteva rețete ușor de încercat acasă pentru a vă bucura de dulceața de coacăze roșii pe tot parcursul anului.

Coacăze Roșii: O Delicatesă Estivală

Coacăzele roșii, cu fructele lor mici și zemoase, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, ceea ce le face nu doar delicioase, ci și extrem de sănătoase. Ele sunt pline de vitamina C și fibre alimentare, ceea ce le conferă beneficii remarcabile pentru sănătatea inimii și a sistemului imunitar. Prin urmare, transformarea acestor fructe într-o dulceață delicioasă și naturală este o modalitate excelentă de a păstra beneficiile lor pe tot parcursul anului.

Rețeta Clasică de Dulceață de Coacăze Roșii

Ingrediente:

 • 1 kg de coacăze roșii
 • 800 g de zahăr
 • Sucul de la o lămâie

Instrucțiuni:

 1. Spălați coacăzele roșii și îndepărtați-le de pe tulpină.
 2. Puneți coacăzele într-o oală mare și adăugați zahărul și sucul de lămâie.
 3. Puneți oala pe foc mediu și lăsați compoziția să fiarbă, amestecând din când în când pentru a preveni lipirea.
 4. Reduceți focul și lăsați dulceața să fiarbă încet timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când compoziția se îngroașă și atinge consistenta dorită.
 5. În timp ce dulceața fierbe, sterilizați borcanele și capacul lor în apă fierbinte pentru a asigura conservarea corectă a dulceții.
 6. Turnați dulceața fierbinte în borcanele sterilizate, lăsând un spațiu mic în partea de sus.
 7. Închideți borcanele cu capace etanșe și așezați-le într-un loc răcoros și întunecat pentru a se răci și a se conserva.

Rețete Alternative de Dulceață de Coacăze Roșii

 1. Dulceață cu Scorțișoară și Vanilie: Adăugați o tijă de scorțișoară și o jumătate de pastaie de vanilie în timpul fierberii dulceții pentru a-i conferi o notă aromată deosebită.
 2. Dulceață de Coacăze Roșii cu Miere: Înlocuiți parțial sau total zahărul din rețeta clasică cu miere pentru a obține o dulceață mai sănătoasă și cu un gust subtil de miere.
 3. Dulceață cu Nucă de Cocos: Adăugați câteva linguri de fulgi de nucă de cocos în dulceață pentru a-i oferi o textură crocantă și un gust exotic.

Indiferent de rețeta aleasă, dulceața de coacăze roșii este un deliciu minunat care poate fi savurat pe pâine prăjită, ca topping pentru iaurt sau chiar în diverse rețete de deserturi. Fiind ușor de preparat și versatilă în utilizare, această dulceață va deveni cu siguranță o prezență frecventă în bucătăria dumneavoastră, aducând o explozie de prospețime și savoare în fiecare mușcătură.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *